Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Culturele armoede en politieke cultuur in Vlaanderen
0 Reacties
Voor abonnees

Culturele armoede en politieke cultuur in Vlaanderen

(Didier Vandersnickt) Ons Erfdeel - 1989, nr 2, pp. 301-304

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Bespreking van Marc Reynebeau, \Apollo's klacht. Over cultuur in Vlaanderen en elders\", Kritak, Leuven, 1988. De verzamelde essays behandelen uiteenlopende cultuurpraktijken, telkens gesitueerd in hun maatschappelijke en politieke context. Een stokpaardje dat Reynebeau graag berijdt, is dat van de verzuiling, wat hem uiteraard ook brengt bij de rol van de overheid. De auteur vermeldt ook een aantal publicaties die gelieerd zijn aan het besproken werk: \"De pleinvrees der kanunniken\" van Jozef Deleu. \"De verzuiling voorbij\" van Luc Huyse en \"De factor van de kleine c\" van Lolle Nauta. Hoewel de auteur niet onverdeeld positief is over \"Apollo's klacht\", heeft het boek volgens hem de onschatbare verdienste geschreven te zijn vanuit een fundamentele bezorgdheid en zorg voor de (Vlaamse) cultuur."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.