Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Covid-19 treft cultuur in Nord-Pas-de-Calais hard
0 Reacties
© Nicolas Montard
© Nicolas Montard © Nicolas Montard
Voor abonnees
De Franse Nederlanden

Covid-19 treft cultuur in Nord-Pas-de-Calais hard

De cultuursector is in crisis, ook in de Nord–Pas-de-Calais. Dat beseft de Franse president Macron, die op 6 mei aandacht aan deze sector besteedde, maar ondanks zijn interventie blijft de toekomst bijzonder onzeker.

Op donderdag 23 april organiseerde het Maison de la Photo in Rijsel een vernissage. Maar om de opgelegde regels te respecteren, verliep die virtueel. Ook de tentoonstelling "Insolation", door Alban Gernigon, kan alleen op het net worden bezocht. "We hadden ongeveer honderd mensen tijdens de veertig minuten durende opening, vertelde Olivier Spillebout, die in 1997 deze Rijselse instelling oprichtte, waaronder ook mensen uit Stockholm, Rennes en Arles. Het was een interessante ervaring. Ik denk er zelfs aan om elke twee of drie weken een virtuele vernissage te organiseren".

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.