Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Charles Joseph Panckoucke et les Pays-Bas (1736-1794)
0 Reacties
Voor abonnees

Charles Joseph Panckoucke et les Pays-Bas (1736-1794)

(Suzanne Tucoo-Chala) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1977, nr 2, pp. 137-150

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Artikel over C.J. Panckoucke die de eerste grote Franse uitgever-handelaar van Europees formaat was. Hij was bevriend mee o.a. Rousseau en Voltaire en was een vurig aanhanger van de ideeën van de Verlichting. Hij bestreed het overwicht van de Nederlanden op de Europese boekenmarkt, zowel op het terrein van de boekhandel als van het drukken van Franstalige boeken in Nederland.

Article consacré à C.J. Panckoucke qui fut le premier imprimeur-libraire de format européen que la France ait connu. Lié d'amitié avec, entre autres, Rousseau et Voltaire, il était un ardent partisan des idées du siècle des lumières. Il s'attaquait à la prédominance des Pays-Bas sur le marché européen du livre, tant sur le terrain commercial que sur celui de l'impression de livres français aux Pays-Bas.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.