Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

C. Buddingh' als pionier in het surrealistische land van herkomst
0 Reacties
Voor abonnees

C. Buddingh' als pionier in het surrealistische land van herkomst

(Hans Renders) Ons Erfdeel - 1987, nr 5, pp. 680-688

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

C. Buddingh' heeft aan verschillende vernieuwende bewegingen deelgenomen. Iets wat tot nog toe altijd onbelicht is gebleven, is zijn rol in het surrealistische tijdschrift \De Schone Zakdoek\", een tijdschrift met een oplage van 1 exemplaar, dat tussen 1941 en 1944 verscheen. Buddingh's aandeel hierin gold vooral dichtwerk. Achteraf heeft hij zijn medewerking als een soort jeugdzonde beschouwd. De auteur gaat in op de verschillende bijdragen van Budding' en tracht die te plaatsen binnen de surrealistische uitganspunten. Hij komt tot het besluit dat Buddingh' altijd het spel in de literatuur is blijven najagen, maar dat het een spel was met de vrijheid van geest als inzet en niet, zoals bij de Franse surrealisten, een spel om maatschappelijke vrijheden te veroveren."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.