Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Bouwen aan een open horizon. Visie en werk van landschapsarchitect Adriaan Geuze
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

Bouwen aan een open horizon. Visie en werk van landschapsarchitect Adriaan Geuze

(Jan-Hendrik Bakker) Ons Erfdeel - 2012, nr 2, pp. 24-33

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Over de Vlaardinger Vaart ligt een statement, genaamd de Twist. De fiets- en wandelbrug verbindt de stedelijke nieuwbouwwijk met het natuur- en recreatiegebied Broekpolder. De brug heeft in de volksmond een tijd lang “De Wokkel” geheten, maar dat spottende toontje hoor je tegenwoordig niet meer. De Twist is een markant onderdeel van de lokale samenleving geworden, ze is de overgang van de stad naar het buitengebied. Veel van wat het werk en de ideeën van landschapsarchitect Adriaan Geuze (1960) kenmerkt, tref je erin aan: robuustheid, sympathie voor ambachtelijkheid, liefde voor landschap en groen. De Twist is een van de kleinere projecten van West 8. Het Rotterdamse bureau is op dit moment een van de bekendste en succesrijkste ontwerpbureaus van Nederland. West 8 werd in 1987 opgericht door de toen pas in Wageningen afgestudeerde Adriaan Geuze. Het bureau combineert landschapsarchitectuur met stedelijke vormgeving en heeft daarmee een slag weten te slaan, met opdrachten voor de grote Nederlandse steden, maar ook met spraakmakende projecten in het buitenland, waar West 8 meestal met lokale bureaus samenwerkt.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.