Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Bij de voltooiing van het 'Corpus Gysseling'
0 Reacties
Voor abonnees

Bij de voltooiing van het 'Corpus Gysseling'

(Amand Berteloot) Ons Erfdeel - 1988, nr 5, pp. 652-657

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Het \Corpus Gysseling\" ging van start toen paleograaf en taalkundige Dr. Maurits Gysseling aan de materiaalverzameling begon; het verscheen in 1979 onder de titel \"Corpus van de Middelnederlandse teksten (tot en met het jaar 1300)\". Later verscheen \"Literaire handschriften\" met alle in 13e eeuwse bronnen overgeleverde literaire teksten, en in 1987 werd de editie afgerond met het Nederrijns moraalboek. Intussen is het Instituut voor Nederlandse lexicologie, dat over het computerbestand van het corpus beschikt, al met twee nieuwe projecten van start gegaan: het samenstellen van een vroegmiddelnederlands woordenboek en het maken van een dialectatlas van de oudste fase van het Middelnederlands."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.