Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Bestaan. Maar. Ontbouwing van de wereld van Peter van Lier
0 Reacties
Voor abonnees

Bestaan. Maar. Ontbouwing van de wereld van Peter van Lier

(Piet Gerbrandy) Ons Erfdeel - 2005, nr 1, pp. 21-31

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Piet Gerbrandy bespreekt de poëzie van Peter van Lier. In zijn gedichten schetst Van Lier meestal pastorale, zomerse scènes. De auteur stoort zich aan het feit dat de gedichten van Van Lier doorgaans goed “geluimd” zijn: er is geen vuiltje aan de lucht. Pas de wat meer verontrustende gedichten uit de bundel “Gaandeweg rustieker” kunnen Gerbrandy echt bekoren. Het artikel wordt gevolgd door drie gedichten. Bespreking van: Peter van Lier, Gaandeweg rustieker, Van Oorschot, Amsterdam, 2004, 54 p.; Peter van Lier, Links, rechts. Twee wandelingen, Van Oorschot, Amsterdam, 2001, 210 p.; Peter van Lier, Gegroet O..., Meulenhoff, Amsterdam, 1998, 68 p.; Peter van Lier, Miniem gebaar, Meulenhoff, Amsterdam, 1995, 60 p.; Peter van Lier, Van absurdisme tot mystiek. Een metafysica vanuit Nietzsche, van Beckett tot Heidegger, Damon, Best, 1994, 80 p.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.