Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

BEHOEDZAAM EENZAAM. Singer-songwriter Alex Roeka
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

BEHOEDZAAM EENZAAM. Singer-songwriter Alex Roeka

(Lutgard Mutsaers) Ons Erfdeel – 2013, nr 1, pp. 135-137

Dit is een artikel uit ons papieren archief

In 1996 kwam in Amsterdam een nieuw gezicht ten tonele: Alex Roeka. Hij was nog net geen veertig en had twaalf ambachten en dertien ongelukken achter de rug. Zijn stem en woordenschat hoefde Roeka niet meer te vinden, zijn muzikaliteit wel. Roeka begon als pauzeact op een avond met dichters en maakte cassettebandjes met eigen nummers. In 1999 won hij de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het beste theaterlied. De hoogstpersoonlijke zanger-met-gitaar Roeka is net als André Manuel, Maarten van Roozendaal en Erik de Jong (Spinvis) een van de oud geboren jongens van het Nederlandstalige lied uit de eeuwige bron van blues en soul, met de streekgebonden tongval als ingebakken ingrediënt.

"

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.