Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Begijnen en begarden in het middeleeuwse Dowaai
0 Reacties
Voor abonnees

Begijnen en begarden in het middeleeuwse Dowaai

(Walter Simons) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1992, nr 17, pp. 180-197

Dit is een artikel uit ons papieren archief

In Douai (Dowaai) kwamen in een tijdspanne van iets meer van een eeuw (van ca. 1245-1355) twee begijnhoven en vijftien begijnenconventen tot stand. In deze bijdrage wordt de geschiedenis beschreven van deze ongewone rijkdom aan instellingen. De auteur geeft eveneens uitleg over de organisatie en het bestuur, en over het dagelijkse leven. Hij schetst ook de latere ontwikkelingen van deze instellingen in het vijftiende-eeuwse Douai.

En un espace d'un peu plus d'un siècle (d'environ 1245 à 1355), Douai à vit naître deux béguinages et quinze monastères de bégards. L'article évoque l'historique de cette inhabituelle richesse en institutions. L'auteur nous informe également sur l'organisation, l'administration et la vie quotidienne; il esquisse également l'évolution ultérieure de ces institutions dans le Douai du XVe siècle.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.