Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Arne Sierens en het 'theater van de armoede'
0 Reacties
Voor abonnees

Arne Sierens en het 'theater van de armoede'

(Fred Six) Ons Erfdeel - 1990, nr 5, pp. 720-724

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De Gentse toneelauteur Arne Sierens richtte in 1982 het gezelschap \De Sluipende Armoede\" op. Hij begon zijn carrière met nogal eigenzinnige regies van minder bekende stukken, die hij ook tekstueel sterk naar zijn hand zette. Vanaf dat begin was een bewust streven naar simpelheid, naïviteit en trivialiteit waarneembaar, zowel in de vormgeving als in de thematiek. Met zijn teksten bouwt Sierens aan een opvallend episch theateroeuvre, dat refereert aan een veredelde en authentieke vorm van volkstheater. Voor de toneeltekst \"De soldaat-facteur en Rachel\" mocht hij de vierjaarlijkse Prijs (periode 1985-1988) voor Letterkunde van de Vlaamse Provincies in ontvangst nemen, terwijl de tekst \"Mouchette\" in 1990 in Rotterdam bekroond werd met de Nederlands-Vlaamse toneelschrijfprijs."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.