Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Appeltaart in een kraakpand. De rijke armoede van De Warme Winkel
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

Appeltaart in een kraakpand. De rijke armoede van De Warme Winkel

(Jos Nijhof) Ons Erfdeel - 2012, nr 3, pp. 120-122

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Portret van De Warme Winkel, het gezelschap van Mara van Vlijmen, Vincent Rietveld, Jeroen De Man en Ward Weemhoff. De Warme Winkel timmert nu tien jaar aan de weg. Wat de makers delen, is een voorliefde voor geschiedenis en literatuur. Uit die fascinatie ontstond onder meer Weense Herfst, een vijfluik over Oostenrijkse kunstenaars, van Stefan Zweig tot Thomas Bernhard, waarvan Alma, het deel over Alma en Gustav Mahler, werd geselecteerd voor het Nederlandse Theaterfestival 2012. (Een ander stuk van De Warme Winkel werd geselecteerd voor het Vlaamse Theaterfestival.) In elk van de vijf - aanvankelijk afzonderlijk gespeelde - voorstellingen staan de schijnwerpers gericht op leven en werk van één persoon. Dat resulteert hier niet in documentair theater, maar in een zowel naar vorm als inhoud gevarieerd schouwspel waarin verleden en heden op verrassende wijze samensmelten.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.