Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Anton van Duinkerken en Vlaanderen
0 Reacties
Voor abonnees

Anton van Duinkerken en Vlaanderen

(Lode Roose) Ons Erfdeel - 1988, nr 4, pp. 559-568

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Naar aanleiding van de twintigste verjaardag van Anton van Duinkerkens overlijden, roept de auteur een met anekdotes en persoonlijke herinneringen gekleurd beeld op van de overleden schrijver en diens relatie tot Vlaanderen. Daarna wordt zijn Vlaamse betrokkenheid meer gestoffeerd benaderd vanuit het verloop van Van Duinkerkens studies en carrière en vanuit zijn werk. Zo wordt o.a. stilgestaan bij de nauwe betrokkenheid waarvan hij blijk heeft gegeven in het \geval\" Walschap. Het was op basis van zijn grote liefde voor en grote kennis over Vlaanderen dat in 1953 aan Anton Van Duinkerken werd gevraagd om de inleiding te schrijven voor De Vlaamse letterkunde van Eugeen De Bock - het was op grond van zijn wetenschappelijke gefundeerde kennis van de Zuid-Nederlandse letterkunde dat Professor Asselbergs (de ware naam van Anton van Duinkerken) als erelid van de Koninklijke Vlaamse Academie voor taal en letterkunde werd verkozen."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.