Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Anne Tilroe en de Nederlandse kunstkritiek
0 Reacties
Voor abonnees

Anne Tilroe en de Nederlandse kunstkritiek

(Ingeborg Walinga) Ons Erfdeel - 1992, nr 1, pp. 2-9

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De geschiedenis van de Nederlandse kunstkritiek wordt gekenmerkt door een steeds terugkerend debat, waarin haar bestaansrecht telkens weer ter discussie wordt gesteld. Ook Anna Tilroe, wiens kunstkritische bijdragen in de Volkskrant gebundeld werden onder de titel 'De blauwe gitaar' (1990), is aan kunstkritiek gaan doen uit onvrede met de bestaande. Na twee hete hangijzers in de discussie aangehaald te hebben - de taal waarin kunstkritiek vaak verwoord is en de vraag naar de basistaak: informatie of oordeel? - geeft de auteur een analyse van de manier waarop Tilroe de zaken aanpakt. In 1989 mocht Anna Tilroe de Pierre Bayle-prijs voor kunstkritiek in ontvangst nemen.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.