Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Anne Teresa de Keersmaeker en Rosas
0 Reacties
Voor abonnees

Anne Teresa de Keersmaeker en Rosas

(Theo van Rompay) Ons Erfdeel - 1987, nr 1, pp. 77-82

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Het nieuwe danstheater in Vlaanderen zal pas vijf jaar na de golf in de Verenigde Staten tot bloei komen, en dit dankzij een aantal festivals en programmatoren. Onder de dansers die daarbij een kans kregen is Anne Teresa De Keersmaeker ongetwijfeld de belangrijkste: haar werk fungeert als een locomotief voor een hele generatie jonge dansers. Haar werk wordt nu internationaal geprezen. De reden daarvoor is de evolutie in haar oeuvre: bij elke nieuwe demarche voedt zij het besef dat zij blijkbaar nog maar een fractie van haar potentiële mogelijkheden heeft benut. De auteur gaat verder in op de verschillen tussen de producties: steeds meer voel je de terughoudendheid om emoties in woorden om te zetten. Dat de dans zo'n opgang heeft gekend, ligt aan het vermogen om een register aan te spreken dat te vaak miskend wordt in het rationele theater.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.