Publicaties
OE_TS3_2019_Cover_voorkant
OE_TS3_2019_Cover_voorkant
OE_TS3_2019_Cover_achterkant

Ons Erfdeel

Ons Erfdeel is een driemaandelijks Vlaams-Nederlands tijdschrift dat sinds 1957 bericht over alles wat er in de Lage Landen gebeurt op het vlak van taal, kunst, literatuur, geschiedenis en maatschappij. Ons Erfdeel neemt de tijd én de ruimte om onderwerpen uit te diepen, met zin voor nuance en oog voor detail. Nuchter en diepgaand, uitstekend geïnformeerd en goed geformuleerd: die richtlijn hanteren we voor al onze artikelen. Zo bieden wij onze lezers iets wat ze elders niet altijd vinden. Omdat wij geloven in inhoud en onze lezers au sérieux nemen.

FRONT-SEPTENTRION
FRONT-SEPTENTRION
BACKSEPTENTRION

Septentrion

Septentrion is een driemaandelijks tijdschrift dat zich sinds 1972 richt tot de francofonie en, uiteraard in het Frans, een spiegel biedt van de kunsten, letteren en cultuur in Vlaanderen en Nederland. Septentrion schenkt ook veel aandacht aan de wederzijdse culturele beïnvloeding tussen het Franse en het Nederlandse taalgebied. Het blad is een uitgestoken hand van de neerlandofonie aan de francofonie.

Het tijdschrift is uniek in zijn genre en wordt verspreid in de hele Franstalige wereld. Het vormt het middel bij uitstek om de taalbarrières te overstijgen en de verstandhouding tussen Frans- en Nederlandstaligen te bevorderen.

Voordeelpakket Joke van Leeuwen

Joke van Leeuwen

Twee boeken van Joke van Leeuwen met een mooie korting: 'Tikken tegen de maan', kindergedichten uit de Lage Landen en 'Waarom een buitenboordmotor eenzaam is', een aanstekelijk verhaal over taal.

Tikken tegen de maan

Joke van Leeuwen

Joke van Leeuwen verzamelde 50 schitterende Nederlandstalige gedichten voor kinderen. Bij elk gedicht staat een tekening, telkens van een andere illustrator.

Het juiste spoor

Geert Van Istendael, Michel Quint, Luc Devoldere en Cyrille Offermans

Vier treinverhalen, afgewisseld met gedichten, proza en beschouwingen uit verschillende literaturen.

Het (on)Verenigd Koninkrijk

Remieg Aerts en Gita Deneckere (red.)

Het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden, waarin België en Nederland van 1815 tot 1830 één land vormden, wordt in dit boek als één geheel bestudeerd.

Un grand cru

Jozef Deleu

Een staalkaart van de hedendaagse Nederlandstalige poëzie. 50 gedichten uit de Derniers crus die Jozef Deleu (stichter en oud-hoofdredacteur van Septentrion) sinds 2001 voor dat blad samenstelt.

DLL
DLL

de lage landen jaarabonnement

  • Kwaliteitsvolle website
  • Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland
  • Verdiepende artikelen en reeksen
  • Toegang tot duizenden verhalen uit ons archief
€50/jaar
Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische betaling. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met philippe.vanwalleghem@onserfdeel.be