Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

05/10 - 12/10

Week van het Nederlands

Waar?

Vlaanderen en Nederland

Wanneer?

05 oktober 2019

tot

12 oktober 2019

Wat is er te doen?

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden geeft zaterdagochtend 5 oktober officieel het startschot van de vijfde Week van het Nederlands. Ze doet dit bij aanvang van het congres ‘Moedertaal – de taal van je leven’ van het Genootschap Onze Taal in het Beatrix Theater in Utrecht.

De Week van het Nederlands is een initiatief van de Taalunie en wordt georganiseerd door Vlaams-Nederlands Huis deBuren. Verschillende organisaties en bedrijven in Nederland, Vlaanderen en daarbuiten zetten van 5 tot en met 12 oktober hun schouders onder meer dan zestig activiteiten en initiatieven om de meerwaarde van het Nederlands te onderstrepen.

Voor het eerst heeft de Week van het Nederlands ook twee ambassadeurs: de Nederlandse dichteres en columniste Ellen Deckwitz en de Vlaamse schrijver, scenarist en regisseur Ish Ait Hamou.

Tijdens de Week van het Nederlands trekken ze op pad om een ode te brengen aan het Nederlands met o.a. een gezamenlijke signeersessie met hun nieuwste boeken op het congres van Onze Taal. Op YouTube vind je een reeks gesprekken over hun relatie met het Nederlands en de manier waarop ze taal inzetten om hun verhalen te vertellen.

Ish Ait Hamou is ook een van de gastsprekers op de Heerlijk Helderdag, een inspiratiedag over heldere en laagdrempelige overheidscommunicatie op 7 oktober in het Vlaams Parlement. Een actueel overzicht van alle activiteiten die worden georganiseerd tijdens de Week van het Nederlands vind je hier.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.