Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

10 10 19

VRT Taalavond over geletterdheid en Heerlijk Helder Nederlands

Waar?

deSingel

Desguinlei 25

2018 Antwerpen

Wanneer?

10 oktober 2019
20:00

Ik schrijf me in (gratis)

Tijdens de Week van het Nederlands organiseert VRT Taal voor de elfde keer een Taalavond. Gastheer Marcel Vanthilt serveert spitse gesprekken, fijne discussies en sprankelende optredens in woord, beeld en muziek. Het hoofdthema is geletterdheid en heerlijk helder Nederlands.

Geletterdheid

Volgens het Centrum voor Basiseducatie zijn de cijfers voor laaggeletterdheid in Vlaanderen zorgwekkend hoog: één op de zes à zeven Vlamingen is onvoldoende geletterd om goed te kunnen functioneren op het werk en in het maatschappelijk leven. VRT Taal vindt het belangrijk dat de omroep zich voor deze groep van laaggeletterden inzet. Wat kan de omroep voor hen doen om het probleem onder de aandacht te brengen? Hoe kan zij haar programma’s toegankelijk maken? Dit deel van het programma is in samenwerking met het Centrum voor Basiseducatie, Wablieft en deSingel.

Blik achter de schermen

Elke dag brengt VRT het Journaal in Vlaamse Gebarentaal. Hoe komt dat tot stand? Hoe gebaar je ‘Bart De Wever’ of ‘Gwendolyn Rutten’?

Muziek

Koruso is een koor van Nederlands- en anders­taligen. Ze zingen bekende Nederlandstalige liedjes. En er is nog een muzikale verrassing.

Grote Prijs Jan Wauters

De VRT reikt voor de achtste keer haar Grote Prijs uit aan een radio- of tv-maker die het Nederlands voortreffelijk én helder gebruikt. Dit zijn de genomineerden:

Ayco Duyster
Cara Van der Auwera
Chaima Saysay
Gilles De Coster
Hajo Beeckman
Kim Debrie
Lode Roels
Merijn Casteleyn
Thomas Vanderveken
Wim Opbrouck

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.