Publicaties
07 03 20

Vlaanderen flirt weer op de Brusselse Foire du Livre

Waar?

Tour & Taxis

Havenlaan 86C

1000 Brussel

Wanneer?

07 maart 2020

Ik wil verleid worden

Zaterdag is Flirt Flamanddag op de Foire du Livre in Brussel. Ontmoet de crème de la crème van de Vlaamse literatuur op het podium van Literatuur Vlaanderen, standnummer 414. Nederlands- en Franstalig publiek welkom.

Dit is het programma van Flirt Flamand, een organisatie van Literatuur Vlaanderen, op zaterdag 7 maart tijdens de Foire du Livre.

11u | Illustratoren en hun habitat

Benjamin Leroy en Merel Eyckerman nemen je mee in hun wonderlijke wereld tijdens een live-tekensessie. Ze laten Suzie en Zelda de piraat opduiken in bijzondere decors.

12u | Fictieve Vlaamse Meester

Simon Spruyt vertelt aan Jean-Marc Panis over zijn recentste strip: een fictieve biografie van Bouvaert, een verzonnen toonaangevende kunstschilder uit de Antwerpse Gouden Eeuw van de barok.

13u | Prix Libbylit voor Aline Sax

Prijsuitreiking van de Prix Libbylit 2019, categorie Roman belge, aan Aline Sax voor de Franse vertaling van De kleuren van het getto.

13u | De wereld in Vlaanderen

Historici Guy Vanthemsche, Marc Boone, Catherine Lanneau en Jean-Marie Cauchies gaan in debat over Vlaanderen, natievorming en identiteit naar aanleiding van het verschijnen van de Franse vertaling van Wereldgeschiedenis van Vlaanderen. Béatrice Delvaux modereert.

In samenwerking met Septentrion / les plats pays.

14u | Liefde in tijden van terrorisme

Theaterauteurs Tom Lanoye en Stefan Hertmans schreven beiden een monoloog over het verlies van een terrorist door de ogen van een moeder (Gaz) en een zus (Antigone in Molenbeek). Béatrice Delvaux gaat met hen in gesprek.

15u | Stripauteur zonder grenzen

Adrienne Nizet interviewt striptekenaar Judith Vanistendael over de innerlijke strijd in Penelope. In dit aangrijpende beeldverhaal ziet een arts-zonder-grenzen de afstand met haar thuisfront steeds groter worden.

16u | Ceci n’est pas un thriller

Vanessa Herzet legt misdaadauteur Toni Coppers op de rooster over De zaak Magritte. In deze thriller moet een Brusselse rechercheur leren leven met het verlies van zijn vrouw die omkwam bij de terreuraanslagen in Parijs en tegelijkertijd een serie moorden in Brussel en Parijs op zien te lossen.

17u | Op reis naar huis

Lieve Joris reisde als auteur de wereld rond, maar bevindt zich in Terug naar Neerpelt opnieuw in haar geboortedorp. Ze vertelt moedig over een gevoelige familiegeschiedenis en vindt een verklaring voor de ontwikkeling van haar schrijverschap. Michel Jaupart gaat met haar in gesprek.

Flirt Flamand is een voortzetting van het gelijknamige programma van vorig jaar, toen Vlaanderen te gast was op de Foire du Livre. Philippe Noble schreef daar toen dit artikel over.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met philippe.vanwalleghem@onserfdeel.be.