Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

03/10 - 31/10

The Warning van Nicolas Provost

Waar?

The Agprognostic Temple

Boulevard d'Anvers 49

1000 Brussel

Wanneer?

03 oktober 2020

tot

31 oktober 2020

meer informatie

Nicolas Provost is een kunstenaar die iedere liefhebber van video, grafische vormgeving en film zeker al ooit gehoord heeft. Na heel wat omzwervingen belandde hij in de Verenigde Staten, waar hij de voorbije 10 jaar getuige was van een land in volle omwenteling. Zijn kritische, visuele blik op deze maatschappij vormt nu de basis van de nieuwe tentoonstelling; The Warning.

Op deze tentoonstelling toont Nicolas Provost foto’s op groot formaat die hij heeft genomen heeft in New York tussen 2016 en 2018. De kunstenaar woonde en werkte zeven jaar in New York en wijdde de laatste jaren van zijn verblijf uitsluitend aan straatfotografie. Hij schrijft zijn werk in binnen dat genre, maar onderscheidt zich tegelijk door zijn haast schilderkunstige benadering die zich vertaalt naar subtiele composities en een spel met licht en schaduw.

Sommige van zijn foto’s roepen dan ook de kunstgeschiedenis op en getuigen van een gevoel van verstilling. Provost kijkt dan naar de dagdagelijkse realiteit vanuit een schilderkunstig perspectief en eigent zich het genre van de straatfotografie toe om er zijn eigen wereld van schoonheid, lijden en spanning mee te creëren.

Tegelijk biedt deze nieuwe reeks ook een reflectie op de staat van Amerika onder het rampzalige beleid van Donald Trump.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.