Publicaties
18/09 - 05/04

Tentoonstelling 'Engelen van de Zee' in Het Scheepvaartmuseum

Waar?

Het Scheepvaartmuseum

Kattenburgplein 1
1018 KK Amsterdam

Wanneer?

18 september 2020

tot

05 april 2021

Meer informatie

Van 18 september 2020 tot en met 5 april 2021 toont Het Scheepvaartmuseum in samenwerking met de Dutch National Portrait Gallery de tentoonstelling Engelen van de Zee van fotograaf Stephan Vanfleteren.

Vanfleteren (1969) is één van de meest bekende en gelauwerde fotografen van de Lage Landen. Engelen van de Zee bestaat uit een serie aangrijpende portretten van jongens tussen de zes en zestien jaar van maritiem opleidingsinstituut Koninklijk Werk IBIS in Bredene.

Stephan Vanfleteren portretteerde kinderen uit complexe gezinssituaties in hun traditionele matrozenpak: de ‘engelen van de zee’. Op internaat IBIS vinden zij een veilige thuishaven; het biedt hen een onderkomen, zorg en, bovenal, een toekomst. Voor het eerst wordt de gehele portretreeks samen met historisch foto- en filmmateriaal van IBIS in Nederland getoond.

‘Ieder kind heeft recht op een zichtbare horizon, ook wanneer het stormt op zee.’ - Stephan Vanfleteren

https://www.youtube.com/embed/TbFavUhDpZU
Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met philippe.vanwalleghem@onserfdeel.be.