Publicaties
08/10 - 08/11

Sine Angulus - de symbolische beeldtaal van Eddy Stevens

Waar?

Van Campen & Rochtus

Leopold de Waelplaats 24a

2000 Antwerpen

Wanneer?

08 oktober 2020

tot

08 november 2020

Meer informatie

Eddy Stevens is in België voorlopig een relatief nobele onbekende, maar in de internationale kunstwereld bouwt deze schilder gestaag aan zijn naam. Centraal in zijn werk staat de mens, en vooral de mens in al zijn facetten, vaak gekenmerkt door aparte trekjes of extremen.

De portretten worden geschilderd in een unieke en symbolische beeldtaal volgens de (Belgische) traditie van het Surrealisme, Symbolisme en Magisch Realisme . De schilder hanteert een virtuoze teken- en schilderstijl dat de toeschouwer aanzet tot zelfreflectie en hen laat nadenken over de impact van zijn verleden. Heden, verleden en toekomst vloeien dan ook door mekaar wat de werken en personages een zekere tijdloosheid verleent.

Eddy Stevens schildert steeds op gerecycleerde, oude dragers. De 30-tal geëxposeerde schilderijen en tekeningen tonen treffend het motto waarin Eddy Stevens zich volledig kan terugvinden; Who looks outside, dreams, who looks inside, awakens.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met philippe.vanwalleghem@onserfdeel.be.