Publicaties
15/01 - 19/01

Jubileumeditie literatuurfestival Winternachten over vrijheid en dekolonisatie

Waar?

Den Haag

Wanneer?

15 januari 2020

tot

19 januari 2020

Meer informatie en tickets

Winternachten is een jaarlijks internationaal literatuurfestival in Den Haag, met naast schrijvers ook muziek en film. Organisator Writers Unlimited wil schrijvers uit Nederland en erbuiten verbinden.

In 2020 organiseert Winternachten zijn vijfentwintigjarige jubileum met een extra groot programma op veel locaties verspreid over heel Den Haag. Ruim honderd schrijvers, dichters, performers en musici uit binnen- en buitenland treden op en spreken over een bepaald thema in literatuur en kunst. Ditmaal gaat het over bevrijding, en specifiek over het dekoloniseren van het westerse denken.

Hoe vrij is onze geest, wat betekent die vrijheid en zijn we werkelijk vrij of gevangen in de kaders van onze cultuur, maatschappij en geschiedenis? Het festival gaat daarover met hen het gesprek aan of interviewt hen over hun oeuvre. Winternachten biedt daarnaast ruimte aan speelfilms, documentaires, storytelling, spoken word, muziek en dans.

Enkele grote namen dit jaar zijn: Adriaan van Dis, Ellen ten Damme, Cynthia Mc Leod, Ramsey Nasr, Tabanka, Vamba Sherif, ... In deze editie besteedt het festival veel aandacht aan de banden van Nederland met Indonesiƫ, Suriname, de Antillen en Zuid-Afrika.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met philippe.vanwalleghem@onserfdeel.be.