Publicaties
09 11 19

Jan Raes houdt de 36ste Pacificatielezing

Waar?

Grote Kerk van Breda

Kerkplein 2

4811 XT Breda

Wanneer?

09 november 2019
15:00

Meer weten

De gastspreker van de 36ste Pacificatielezing Jan Raes heeft een indrukwekkend palmares. Hij combineert een zeer intensief professioneel leven met periodes van bewust gekozen reflectie. Naast zijn hoogwaardige managementcompetenties is Jan Raes ook bekend om zijn maatschappelijke betrokkenheid. Verwacht een scherpe analyse en een indringende toespraak.

Jan Raes is sinds 2008 de algemeen directeur van het Koninklijk Concertgebouworkest. Zijn muzikale loopbaan als fluitist omvatte solo-optredens, kamermuziekconcerten en opnames. Hij was docent aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium Antwerpen en vanaf 1997 Artistiek Directeur. In 2000 werd hij crisismanager en later intendant van de Koninklijke Filharmonie van Vlaanderen.

Jan Raes was van 2004 tot en met 2008 algemeen directeur van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Gergiev Festival. Naast diverse onderscheidingen werd aan Jan Raes in 2014 de erfelijke adeldom verleend met de persoonlijke titel van baron.

Ter gelegenheid van zijn 125ste verjaardag realiseerde het Koninklijk Concertgebouworkest orkest in 2013 op initiatief en onder leiding van Jan Raes als eerste symfonieorkest een wereldtournee langs zes continenten.

Om de polyfonie te vieren en zijn rijke ervaring door te geven, speelde het Concertgebouworkest tussen 2016 en 2018 tijdens het project ‘RCO meets Europe’ in alle 28 Europese lidstaten ‘Side by Side’ met de plaatselijke jeugdorkesten.

Organisatie: De Pacificatielezingen vzw. Met de steun van deBuren, de Vlaamse Vertegenwoordiging in Nederland en de Nederlandse Taalunie.
Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met philippe.vanwalleghem@onserfdeel.be.