Publicaties
06/03 - 07/03

De eerste editie van de Neerlandistiekdagen

Waar?

Kamerlingh Onnes Gebouw

Steenschuur 25
2311 ES Leiden

Wanneer?

06 maart 2020

tot

07 maart 2020

Meer lezen

Op 6 en 7 maart 2020 vinden de eerste Neerlandistiekdagen in Leiden plaats. Vrijdag 6 maart is een dag voor academici en vakdocenten, zaterdag staat open voor het publiek. Karin Amatmoekrim, De Taalstaat en vele anderen verleggen de grenzen van de neerlandistiek. De Neerlandistiekdagen zijn een initiatief van de Raad voor Neerlandistiek.

Op eerste editie van de Neerlandistiekdagen komen academici, docenten, studenten en geïnteresseerden in Leiden samenkomen om de status en het belang van de hedendaagse neerlandistiek te bespreken.

De neerlandistiek is een bloeiend vakgebied en wil dat graag laten zien. De Raad voor Neerlandistiek heeft zich daarom ten doel gesteld om de neerlandistiek in haar volle omvang te vertegenwoordigen en naar een hoger plan te tillen. De eerste editie van de Neerlandistiekdagen maakt onderdeel uit van die ambitie. Tijdens deze dagen staan inspirerende workshops, onderzoekspitches, lezingen en debatten op het programma, waarin de mogelijkheden binnen en de grenzen van de discipline worden verkend en verlegd.

Vrijdag is de academische dag, die in het teken staat van onderwijs en onderzoek. Op deze dag gaan academici en vakdocenten met elkaar in gesprek over de urgente vragen binnen het onderwijs en de academische neerlandistiek.

Zaterdag is een publieksdag waarop de veelzijdigheid van het vakgebied getoond wordt aan een breder publiek. Over de neerlandistiek en diversiteit, over haar politieke positie en imago, over de neerlandistiek in de media, de neerlandistiek in de klas en nog veel meer. Dit is een schema van het programma op zaterdag.

Lezingen en workshops worden afgewisseld met uitgebreide parallelsessies en een randprogrammering in de stad Leiden.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met philippe.vanwalleghem@onserfdeel.be.