Publicaties
24/09 - 10/01

Dansen buiten de lijntjes met Danser Brut

Waar?

BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten

Ravensteinstraat 23

1000 Brussel

Wanneer?

24 september 2020

tot

10 januari 2021

Tickets

Danser Brut biedt een atypische kijk op dans, lichaam en beweging. De expo onderzoekt verschillende expressievormen van het lichaam, het gezicht en de handen. De Bozar wil met een intrigerende mix van Art Brut, moderne en hedendaagse kunst, archieven,... elke categorisatie van kunst tarten.

Danser Brut vertelt dus absoluut geen dansgeschiedenis. Integendeel, het wil onze blik verruimen en moderniteit in een ander daglicht stellen. Dansen, dat is van draaimolen tot dansepidemie, van trance tot hysterie, van het gesticht tot het podium. Het wil met verschillende expressievormen vertalen hoe men in de wereld staat.

Heel wat beroemde werken passeren de revue. Onder andere van Michael Borremans, Charlie Chaplin, Henri de Toulouse-Lautrec, Mary Wigman, Rebecca Horn en nog vele andere. Danser Brut wordt georganiseerd door BOZAR Brussel en het Museum Dr. Guislain Gent naar een origineel concept door het LaM, Lille M├ętropole Museum voor Moderne kunst, Hedendaagse kunst en Art Brut.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met philippe.vanwalleghem@onserfdeel.be.