Publicaties
19 05 19

Dag van het Nederlands in Belle (Bailleul)

Op zondag 19 mei heeft in Belle (Bailleul) de Dag van het Nederlands plaats. Voor de derde keer wordt deze georganiseerd door het Huis van het Nederlands, in samenwerking met het Komitee voor Frans-Vlaanderen. Tijdens deze bijeenkomst worden de deelnemers aan de Taalprijs Nederlands bekroond. Dit jaar hebben 61 personen aan die Taalprijs deelgenomen. Iedere deelnemer ontvangt het boek Légendes de Flandre van Eric Vanneufville en ook een boekenbon. De laureaten worden ook bekroond een boekenbon en een reisje naar Dordrecht onder leiding van Eric Vanneufville.

De Dag van het Nederlands heeft plaats in de Feestzaal, rue de Lille 59 in Belle. De bezoekers zullen er niet alleen kunnen genieten van verschillende regionale bieren, maar ook van een optreden van Lennaert & de Bonski’s. Lennaert Maes en de Russische broers Bonski maken al jaren muzikale producties op maat van anderstalige studenten Nederlands. Het is trouwens niet de eerste keer dat zij tijdens de Dag van het Nederlands op het programma staan. Al in 2012 waren zij te beluisteren in de binnentuin van het Museum Depuydt in Belle. Het optreden van Lennaert & de Bonski’s is mogelijk dankzij de steun van de Nederlandse Taalunie.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met philippe.vanwalleghem@onserfdeel.be.