Publicaties
31/01 - 02/02

Zefiro Torna en Laika brengen muzikale alchemie met ‘Balsam’

Waar?

Le Channel

173 Boulevard Gambetta
62102 Calais

Wanneer?

31 januari 2020
20:00

tot

02 februari 2020
17:00

Lees meer

Het muziekensemble Zefiro Torna maakte in 2018 de cd Balsam, waarin het hulde bracht aan de helende en bezwerende ­krachten van kruiden. Samen met het theatergezelschap Laika hebben de muzikanten van Zefiro Terna hier nu een theatervoorstelling van gemaakt. Die gaat op 31 januari in première in Calais.

De muziek situeert zich op de grens tussen oude muziek en folk. Er zijn traditionele gezangen te horen uit Portugal en Griekenland, melodieën van Hildegard von Bingen en van polyfonist Guillaume du Fay. De teksten verwijzen naar Vergilius en Horatius, maar ook naar meer recente dichters als Baudelaire en Verhaeren.

In de voorstelling, waarvoor Zefiro Torna samenwerkt met het ‘theater der zinnen‘ van Laika, versmelt de muziek met verrassende geuren, smaken en met visuele en fysieke ervaringen. De toeschouwers zitten om de muzikanten heen. Terwijl de muziek weerklinkt, zijn ze getuige van allerlei experimenten waarbij ingrediënten worden omgezet in iets anders, via een alchemistisch proces van distillatie, gisting, oplossing... Dit spektakel is een zinnelijke ervaring van balsems, poeders, drankjes en amuse-gueules in alle geuren, kleuren en smaken die de toeschouwers door de performers worden aangereikt.

Voor deze voorstelling kregen de theatermakers en muzikanten advies van de bekende Franse sterrenkok Alexandre Gauthier.

De voorstelling gaat op 31 januari a.s. in première in Le Channel in Calais en reist daarna door Frankrijk, Nederland en België.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met philippe.vanwalleghem@onserfdeel.be.