Publicaties
10/10 - 24/01

Asjemenou! De Nederlandse populaire cultuur in 100 voorwerpen

Waar?

Noordbrabants Museum

Verwersstraat 41
's-Hertogenbosch

Wanneer?

10 oktober 2020

tot

24 januari 2021

Meer informatie

Wat hebben het patatje kapsalon, de flippo en de pet van Ome Willem met elkaar gemeen? Iedereen had het erover. De tentoonstelling Asjemenou! vertelt het verhaal van de naoorlogse Nederlandse populaire cultuur aan de hand van 100 voorwerpen. Tijd om herinneringen op te halen.

Alle voorwerpen samen vormen een feest van herkenning. Wat dacht je bijvoorbeeld van het EK-shirt van Marco van Basten,
de affiche van Turks Fruit, het koffertje van Big Brother of de enige echte Loeki de Leeuw? Wie benieuwd is naar de volledige lijst, kan hier klikken.

Van krant naar boek, van boek naar tentoonstelling

Deze tentoonstelling is gebaseerd op een vaste rubriek in de Volkskrant. De makers van deze rubriek selecteerden 100 bijzondere en toch alledaagse voorwerpen met een verhaal, die samen deze ode aan Nederland brengen. Ditmaal niet alleen afkomstig uit gerenommeerde musea, maar ook van mensen die het object thuis hebben liggen. Gelijktijdig met de tentoonstelling verschijnt bij Uitgeverij Thomas Rap een boek met alle 100 voorwerpen en verhalen.

https://www.youtube.com/embed/eOMYrkL7IhY
Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met philippe.vanwalleghem@onserfdeel.be.