Publicaties
11/02 - 29/02

Antwerpse artieste toont werk in Banksy’s hotel in Bethlehem

Waar?

The Walled Off Hotel

182 Caritas Street
Bethlehem
Palestine

Wanneer?

11 februari 2020

tot

29 februari 2020

Meer info

Mitya, een 20-jarige kunstenares uit het Antwerpse, stelt haar werken tentoon in het wereldberoemde The Walled Off Hotel, het hotel-museum op de Westelijke Jordaanoever dat verfraaid werd door de Britse graffitikunstenaar Banksy.

Mitya’s werk vertoont raakvlakken met de street art, onder meer het geëngageerde, de uitdrukkingskracht, de snelheid van uitvoering en het werken in de luwte.

Voor velen is Mitya een nobele onbekende. Ze studeert nog, maar toch zijn haar eigengereide creaties bij bepaalde internationale kunstenaars en verzamelaars al bijzonder gewild. Momenteel hangen een aantal van Mitya’s ‘eerstelingen’ tussen Banksy-meesterwerken in de Presidential Suite van The Walled Off Hotel in Bethlehem.

Dit hotel heeft volgens de eigenaar 'het slechtste uitzicht ter wereld': de muur die de bezette Westelijke Jordaanoever scheidt van Israël. Sommige kamers bieden uitzicht op de metershoge 'veiligheidsmuur', waarvan een deel al eerder door de befaamde Britse straatkunstenaar Banksy was beschilderd. Banksy’s precieze identiteit is nog steeds onbekend.

Mitya is een 20-jarige artieste die geboren en getogen is in de buurt van Antwerpen. Deze jonge durver maakt onder de noemer ‘kunstexperimenten’ collages met recuperatiematerialen, waardoor ze haar emoties een plastische vorm geeft. Op die manier kan men vrij aantekeningen uit haar ‘dagboek’ inzien. De toeschouwer ontwaart verschillend thema’s zoals collectieve en individuele angst, de ranzige kant van het leven, discriminatie wegens geloofsovertuiging, ras, geslacht...

Website Mitya

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met philippe.vanwalleghem@onserfdeel.be.