Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Volg onze webinar op 25/11: ‘Hoe staan de Indische Letteren er vandaag voor?’
0 Reacties
webinar
literatuur

Volg onze webinar op 25/11: ‘Hoe staan de Indische Letteren er vandaag voor?’

Samen met de Internationale Vereniging voor Neerlandistiek organiseert de lage landen een webinar over ‘De Indische Letteren vandaag’. Dit videogesprek maakt deel uit van het project Voortvarend Nederlands! Virtueel.

Wat?

In deze webinar van Voortvarend Nederlands! staan de Indische Letteren centraal met een uitloper naar de Indonesische literatuur vandaag. Welke thema’s komen daarin aan bod? Speelt het koloniaal verleden nog een rol? Was Indië ook een literair wingewest van Nederland? Heeft de literatuur van de Indo’s een duidelijke identiteit? In welke taal wordt geschreven? Veel Indonesische literatuur is niet vertaald in het Nederlands, maar wel in het Engels. Hoe komt dat? Kennen Nederlanders en Indonesiërs elkaars literatuur? Hebben ze een correct beeld van elkaar?

Met wie?

Ricci Scheldwacht (neerlandicus en journalist) gaat in gesprek met Dido Michielsen (schrijver, journalist), Lara Nuberg (historicus, schrijver, journalist) en Lucelle Pardoe (Postgraduate teaching assistant / Graduate Research Scholar / PhD researcher / translator).

Waar en wanneer?

Het webinar gaat door op 25 november om 16u. Volg mee door te klikken op deze link.

In samenwerking met de Internationale Vereniging voor Neerlandistiek (IVN). Voortvarend Nederlands! Virtueel bestaat dankzij steun van de Taalunie en het Nederlands Letterenfonds.
Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met philippe.vanwalleghem@onserfdeel.be.