Publicaties
Budascoop uit Kortrijk bekroond in Cannes
0 Reacties
De Franse Nederlanden

Budascoop uit Kortrijk bekroond in Cannes

De 72ste editie van het filmfestival van Cannes, is volop aan de gang. Dit is niet enkel het festival van de Gouden Palm, maar ook van de uitreiking van de Europa Cinemas Innovation Prize. Een prijs voor opvallende innoverende acties van bioscopen om een ruimer en diverser publiek naar de bioscoop te lokken. Dit jaar gaat de prijs naar Budascoop uit Kortrijk voor zijn acties met kinderen, jongeren en gezinnen in kwetsbare posities.

Acties gericht op mensen in armoede

In 2018 zette de Kortrijkse bioscoop een actie op voor mensen in armoede. Ze werkten met jongeren uit jeugdzorginstellingen die samen met Buda eigen filmevenementen organiseerden, maar ook filmkampen met kinderen en filmtrajecten met jonge nieuwkomers in Kortrijk. Al deze acties zorgden in 2018 voor 60% meer bezoekers met een sociaal tarief.

Hulp gevraagd van andere organisaties

Aan de Innovation Prize is een bedrag van 10.000 euro verbonden. Met dit bedrag wil Buda de opgezette acties verder uitbouwen. Ze willen het medium film en later ook podiumkunsten inzetten om ongelijkheid te bestrijden. Het gewonnen geldbedrag is te klein en Buda doet dan ook een beroep op extra sponsors.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met philippe.vanwalleghem@onserfdeel.be.